Centrala inköpsavtal via Svenska Båtunionen

Info från SBU september 2016

Som vi tidigare berättat har SBU tecknat flera centrala inköpsavtal med olika leverantörer till förmån för våra medlemmar.
Kriterierna för avtalen är att erbjudandet ska vara till nytta för våra förbund och klubbar och bygger på att:
Företaget ska vara välkänt inom sitt område och kunna ge kunskap och support för sina produkter eller tjänster till våra båtklubbar.
Erbjudandet ska vara tillgängligt för alla oavsett plats i landet.
Erbjudandet ska vara exklusivt för Svenska Båtunionens medlemmar.
Avtalet ska vara långsiktigt.

Under 2016 kommer vi fokusera på att ta fram tjänster och produkter som hjälper våra båtklubbar med det skadeförebyggande arbetet inom främst stöld, brand, miljö och personskada.

Förutom de centrala avtalen kommer vi också att jobba vidare med den ”nya” Hamnboken som nu finns att ladda ner på www.batunionen.se/dokument. Nya kapitel om ansvar och rutiner är under planering och det kommer nya checklistor i vårt egenkontrollmaterial till hösten.

Projektet med frivillig säkerhetsbesiktning av fritidsbåtar fortsätter och kommer att genomföra fortbildningar med gamla och nya besiktningsmän efter sommaren. Vill du veta mer om projektet kontakta då Kjell Holst, ordförande i Säkerhetskommittén, kjell@skanebat.se.

Våra centrala avtal är:

Toalettömningsutrustning och hamntillbehör från Marinarmatur AB
Svenska Båtunionen och Marinarmatur startades båda startades 1928. Detta är givetvis bara lite kuriosa och även om vi inte jobbat tillsammans sedan dess så går historiken tillbaka flera år.
Både SBU och Marinarmatur har ett genuint miljöengagemang, vilket bl.a. lett till att Marinarmatur sponsrat årets båtklubb flera år i rad och bidragit med flera toatömningsanläggningar, belysningslösningar och elpiedestaler till flera av klubbarna och föreningarna som är anslutna till SBU.
Marinarmatur också föreläst, informerat och svarat på frågor kring toatömningslösningar i samband med båtmässorna 2015 & 2016.
Nu har vi förutom detta samarbete lyckats teckna ett förmånligt avtal för SBU’s medlemmar som bygger på att vi får mycket förmånliga på Marinarmaturs sortiment.
I avtalet ingår kostnadsfri rådgivning inom Marinarmaturs kompetensområden samt följande rabatter:Belysning och hamntillbehör            20%
Elpiedstaler & laddstationer            10%
Toatömningslösninger            10%Är det frågor som ni har kring dessa områden så svarar Marinarmatur mer än gärna på era frågor, så tveka inte att höra av er.
Kontaktuppgifter till marinarmatur är:
Mail:info@marinarmatur.se
Tel:031-22 10 50
Hemsida:     www.marinarmatur.se
Länk bibliotek till våra kataloger:

RedKnows båtlarm från Axtech AB
Axtech AB på redKnows GPS-larm för montering i båtar och båtmotorer. Axetch erbjuder alla medlemmar i Svenska Båtunionens båtklubbar möjligheten att köpa en redKnows GPS-tracker med 20% rabatt mot ordinarie pris. Med sin höga standard på kvalitet och support har redKnows blivit ett väletablerat varumärke med tusentals GPS-larm sålda på den svenska marknaden. Med ett redKnowslarm har du koll på om någon gör inbrott i din båt eller stjäl din motor. Larmet är abonnemangsfritt och ger även rabatt på din försäkring. En redknows-tracker är alltid spårbar.

För att få SBUs medlemsrabatt klickar du på länken: Båtunionens erbjudande, redKnows.
Klicka här för att komma till erbjudande  http://axtech.se/webbshop?status=V7tRpx049FUS6ls-wZyB5
Båtsamverkan med hjälp av CoBoats

Färsk statistik från Polisen visar att antalet anmälda båtmotorstölder mellan 1 januari och 9 april 2016 ökade med 91 motorer till 359 st från 268 st 2015. Utvecklingen har lett till att Svenska Båtunionen nu centralt gör en kraftansträngning gällande det brotts- och skadeförebyggande arbetet och under kommande båtsäsong kommer en rad aktiviteter att presenteras.

En av dessa är sjösättningen av SBU/Coboats, ett samarbete med Grannkompaniet AB.

Coboats är Sveriges enda skräddarsydda plattform för båtsamverkan och båtklubbskommunikation och är framtaget i samråd med SBU, båtägare, båtklubbsledningar, försäkringsbolag, polisen med flera.

 • Kommunicera internt i olika grupper utan e-postadresser och telefonnummer, tex styrelsen, västra- och östra bryggan, piren etc.
 • Sortera gruppmedlemmarna efter namn eller båtplats
 • Hamnledningen kan redigera båtägarnas tilldelade båtplatser direkt i systemet
 • Användarna kan skicka ett meddelande till en, flera eller alla gruppmedlemmar
 • Få rapporter och rapportera om en misstänkt händelse, stöld, inbrott, skadegörelse, läckage, naturskada etc.
 • Enkelt för alla båtägare att kontakta varandra i systemet eller per telefon
 • Stulna och efterlysta objekt uppdateras i realtid från Larmtjänst AB
 • Polisen och kustbevakningen kan skicka varningar och göra efterlysningar i realtid
 • Akutmeddelanden (Brott pågår, Brand, Man över bord, Sjuk)
 • Smarta kalenderfunktioner
 • Funktion för egenskapade checklistor
 • Fungerar på PC/Mac, appar till Android och iOS

Svenska Båtunionen, som har fått en egen version av Coboats, kommer att kunna skicka ut viktiga händelser, nyheter m.m. till medlemmarna.

Läs hur man som ansvarig klubbledning kommer igång med Coboats, SBU´s erbjudande och mycket annat på:
www.coboats.se/sbu. Skriv in partnerkoden SBU när ni registrerar er (går även bra i efterhand under inställningar). Kontakt: Grannkompaniet AB, tel 08 409 400 20, info@coboats.se

Hjärtstartare till båtklubben från Hearthealper
Hjärtsäkra Din båtklubb med HeartHelper! HeartHelper Sverige AB är en av Sveriges ledande leverantörer av hjärtstartare och utbildningar i hjärt-lungräddning (HLR/D-HLR) för att hjärtsäkra båtklubbar, alla typer av arbetsplatser och andra miljöer. Vi har hjärtstartare från Philips och Physio-Control, världsledande tillverkare av hjärtstartare, och i samarbete med SBU erbjuder vi ett paket med hjärtstartare Philips HeartStart FRx och skylt till kraftigt rabatterat pris som hjälper Dig att komma igång snabbt och enkelt.
Philips HeartStart FRx kommer med 8 års garanti, är damm- och fukttålig (IP55), har tydliga röstinstruktioner och följer de svenska riktlinjerna. Denna hjärtstartare, tillsammans med Philips HeartStart HS1, anses av många vara de mest lättanvända hjärtstartarna och är marknadsledande för användning av lekmän i Sverige.
Läs mer om vårt paket för SBU-medlemmar på http://www.hearthelper.se/?q=node/75, ring Håkan Gadler på 08-411 33 30 eller skicka ett e-mail till info@hearthelper.se! Du kan också läsa mer om varför det är viktigt att agera snabbt vid hjärtstopp, hjärtstartare och hjärt-lungräddning på vår hemsida.

Skydda er klubb vid utsläpp av olja och bränsle på land och i vatten.

Hallabro Plast AB har tillsammans med SBU sett behovet av att det finns saneringsmaterial lätt tillgängligt om olyckan är framme och det sker ett utsläpp av olja eller kemikalier på land eller i vattnet.

I samarbete har Hallabro Plast tagit fram en komplett utrustning för kemikalie och oljesannering anpassad för båtklubbars hamnar och varv.
All utrustning är förvarad i en anpassad låda, komplett med personskydd, checklistor och instruktioner.
Lådan uppfyller de krav som kan ställas på förebyggande åtgärder mot miljöskada inom en båtklubb.
För mer information om Sanneringslådan och SBUs pris kontakta:
IKAROS Cleantech AB, Kenneth Christoffersen Tel 040 542256
Mail kenneth.christoffersen@ikaros.net
hemsida         www.ikaros.net

Kommande avtal
Vi har fått flera frågor om stöldskyddsmärkning och vi kommer inom kort teckna avtal med Securmark för stöldskyddsmärkning av båtar och deras motorer. Securmark är det ledande systemet inom båtbranschen och Polisen och Kustbevakningen kan direkt spåra en upphittad motor eller båt till den rätte ägaren via direktuppkoppling mot Securmarks register.
Har er klubb särskilda behov eller önskemål om avtal kontakta då oss på Svenska Båtunionens kansli, info@batunionen.com så ska vi undersöka vad vi kan ordna.