Aktiviteter

WSSare är inbjudna till Vikingarnas klubbaftnar

WSSW KLUBBAFTON

”Hur blir kraven för toalettöming/mottagning och spolplattor/båttvättar inför 2014/15”

Onsdag 26/2 2014 får vi besök av Lina Petersson från Transportstyrelsen och Christina Hallström från Havs- och vattenmyndigheten. De kommer att informera oss läget för hur toalettutsläpp från fritidsbåtar och krav på spolplattor vid bottentvätt av båtar kommer att regleras i lagar och förordningar. Detta är högaktuellt för oss som båtklubbar.

—–

”Sjösäkerhet – en redovisning över inrapporterade fritidsbåtolyckor”
Onsdag 26/3 2014
kommer sveriges meste båtskribent Jonas Ekblad numera anställd vid Transportstyrelsen där han verkar i Båtsäkerhetsrådet som sjösäkerhets-analytiker av fritidsbåtolyckor att berätta till bilder om de senaste årens båtolyckor och vilka tänkbara orsaker som ligger bakom dessa.
—–
”Konsten att skaffa sig koll på vädret”
Onsdag 9/4 2014 kommer meteorologen Anna Geidne från SMHI hålla föredrag under rubriken ”Konsten att skaffa sig koll på vädret”. Anna är dessutom rutinerad seglare. Vi kommer att få ”Annas bästa tips för fritidsseglare och tävligsseglare”.

.

Historik

Välkommen till Hamnens dag 2 juni 2013

Bästa båtklubbsmedlem i Västervik.
Vi vill hälsa dig varmt välkommen till Hamnens dag i Västerviks gästhamn!

Promarina kommer under sommaren anordna fyra evenemangsdagar i några av våra gästhamnar.
Söndag 2 juni är det dags för premiärdagen av dessa event och vi startar i Västervik!
Dagen kommer fyllas med aktiviteter för stora och små. Aktiviteterna anordnas av olika samarbetspartners och lokala aktörer som ska se till att Ni får en så härlig dag som möjligt i vår marina.

Läs mer nedan om vad som händer under dagen!

 

Turista hemma- gratis!

Ibland blir man hemmablind och glömmer bort hur trevlig ens egen stad är. Därför erbjuder vi nu er i båtklubbarna runt Västervik att övernatta gratis i gästhamnen under hela helgen 31/5-2/6 vid uppvisande av giltigt medlemskort från er båtklubb.

Varmt välkomna till Västerviks gästhamn!

Ruffloppis

Om man inte kan ta båten till loppisen, låt loppisen komma till båten!

Under Hamnens dag kommer det finnas tillfälle att kostnadsfritt lägga till i gästhamnen för att sälja allt man kanske inte har plats för längre.

Lägg till med aktern in mot bryggan och ha loppis från ruffen istället för bakluckan på bilen!
Loppisen håller på mellan kl. 13.00- 16.00 och ni anmäler er genom att mejla till promarina@promarina.se

 

 

 

(Klubbkv344ll_maj_1.pub)

Välkommen till klubbafton den 27 mars 2013 kl 19.00 på Notholmen

Navigationskväll

Ulf Andersson och Tony Wärdig fräschar upp gamla navigationskunskaper och berättar om nyheter som berör fritidsbåtlivet samt vilka olika sjölivsutbildningar som finns i Västervik. Kvällen kommer att ge en introduktion med mersmak att utbilda sig för ett säkrare båtliv. Dessutom kommer Björn Frisell från Star Elektronik att informera och visa nyheter inom den elektroniska navigationssektorn.